duminică, 28 aprilie 2013

Punct. Si de la capat.


Vine o zi in care nu mai suntem in stare sa ne pastram promisiunile. Sau nu mai vrem. In care prezenta langa noi a persoanei care candva ne taia rasuflarea ne e indiferenta, ba chiar ne incomodeaza. Cand nu ne mai regasim in poze, in mesaje, in biletelele de dragoste lipite pe frigider, in ochii in care ne oglindeam candva.
In ziua aceea nu ne mai intrebam cum s-a ajuns aici si nici cine e de vina. Ne pasa prea putin, lucrurile nu se mai pot schimba. Sufletul nostru inca e confuz si ranit, inima bate si nu bate dar mintea ne e lucida. Si ne spune, prima data incet si cu manusi, apoi tot mai alert si fara ocolisuri: e timpul sa pleci. Sa pui punct. Te doare insa si ti-e asa greu! Iti lasi in urma, pe langa anii pierduti, atatea amar de vise, de planuri, de "tot ce stiai ca de data asta va deveni realitate". Te-ai inselat iar. Semnele mint. La fel si oamenii. Ne dam drept ceea ce nu suntem, stim ca daca ne-am arata asa cum suntem defapt, sansele de reusita nu ar fi aceleasi. Speram ca in timp, omul de langa noi devine dependent si nu o sa aiba curajul sa plece, sa se rupa, sa puna punct.
E o zi calda. Esti calma si lucida. Asa cum numai un om care a iubit cu adevarat poate fi. Cum numai un om care isi constientizeaza lupta pierduta poate fi. Cum numai o inima ranita pana in ultima particula poate stii. Stii ca trebuie sa incepi sa iti faci bagajele dar nu rochiile pe care nu o sa mai fii in stare sa le porti o vreme (pentru ca te intorc in niste momente pe care trebuie sa ti le reprimi) sunt acum o problema ci tot ce se zbate in tine. Pentru "totul" asta nu ai cutii de depozitare, saculeti cu snur auriu, cufere cu lacat fermecat. Incepi sa te panichezi. Tremuri si iti vine sa plangi. Ce o sa faci cu atata dragoste? Cu tot ce urma sa faci si nu o sa mai poti? Cu toate noptile in care ai adormit in bratele lui avand certitudinea ca asa va fi mereu, ca te va proteja si iubi cum stii ca meriti? Cu toate zambetele, cu toate valurile in care te-ai aruncat cu ochii inchisi pentru ca el te tinea de mana?
O sa faci ce ai mai facut. O sa supravietuiesti. O sa te redescoperi. O sa inveti sa traiesti, iar, tu cu tine. O sa cunosti oameni noi care te vor face sa razi, o sa te reapropii de oamenii de langa tine, de cei care au ramas, o sa te plimbi, o sa citesti, o sa te ingropi in munca de la birou, o sa conduci fara tinta. O sa plangi. O sa plangi mult. O sa asculti aceeasi piesa, de la Lana sau Adele, pe repeat zile intregi si nopti la rand. O sa uiti sa mananci. O sa adormi, istovita de dor, tarziu in noapte si o sa te trezesti in zorii zilei parandu-ti-se ca l-ai auzit venind. O sa ii schimbi apelativul in telefon. Apoi o sa il stergi de tot.
Anii o sa treaca. Intr-o zi o sa iesi din carapace si din vierme o sa devi fluture. O sa te lasi prada unei alte iubiri. Poate o sa fii fericita, poate de data asta o sa ai la picioare toate visele ingramadite sa ti se implineasca. Poate o sa il uiti. Poate.
Te vei intreba insa, cel putin o data cu voce tare si de mai multe ori pe furis, cum ar fi fost daca...
Iar de uitat, nu o sa il uiti niciodata...

vineri, 12 aprilie 2013

Memories




Un om lasa mereu in urma lui amintiri. De toate soiurile.
O parte din trecutul meu a ramas vie in mine si va ramane mereu; franturi imi amintesc vag si asta doar cu ajutorul altora; piese dintr-un fel de puzzle, piese esentiale, le-am scos si le-am aruncat ca sa pot trai mai departe, ca sa pot visa din nou; mai sunt cateva cercuri inchise definitiv si de care, din motive de securitate nu ma ating niciodata.
Tu esti in toate, te gasesc in parte, in fiecare. Bucati din tine si din tot ce am trait impreuna. Anii trec insa. Uneori mai repede de cat am vrea, de cat am putea controla. Am tinut cat am putut de strans capatul meu de sfoara, pe capatul meu de punte. Ne-am pierdut de multe ori. Poate de nedrept de multe. Am gasit insa mereu, nu stiu cum, nici datorita cui (poate tie- de cele mai multe ori) puterea de a regasi poteca noastra. De a ne reveni. De a fi iar impreuna. Ne leaga lucruri si, mai mult, suferinte datorita carora vom fi mereu impreuna, independent de timp si spatiu.
Mi-e greu sa iti spun, prin cuvintele astea ce uneori, oricat le stoarcem seva nu sunt in stare sa insufleteasca trairile noastre, tot ce iti doresc sa ti se intample. Pentru unii pari a le avea pe toate. Ce stiu si cred si eu e ca intr-o zi chiar le vei avea pe toate. Pentru ca esti tu! Pentru ca sta in puterea ta! La fel, pentru unii par si eu a le avea pe toate. Si poate asa si e. Cert e insa ca fericirea nu-mi va fi nicicand rotunda fara tine, undeva alaturi.
La multi ani, draga mea Simona!




Piesa asta e pentru noi... http://www.youtube.com/watch?v=jT9X3a4W2ww