sâmbătă, 30 aprilie 2016

Lumina din Lumina




Vad cum in jurul meu e o forfota continua cu "pregatirile de Paste". Cozi nesfarsite la fiecare magazin, cosuri pline de cumparaturi, agitatie, oboseala, nervi. Toata lumea alearga, suntem cu totii grabiti, neatenti, fixati pe un singur obiectiv: "sa avem de toate pe masa".
Ne preocupa friptura de miel, vopsitul oualor, zecile de prajituri, berile, vinul, ce fata de masa punem, servetelele cu iepuras, lumanarile in forma de ou, coronita de pe masa, decoratiunea de pe usa, pantofii noi de care musai avem nevoie, curatenia din casa, din masina, din bloc. Avandu-le pe toate acestea pe cap, cine mai are timp pentru ce semnifica, in fond, sarbatoarea asta? Pentru curatenia ce trebuia sa inceapa din suflet. Pentru lumina careia trebuie sa ii facem loc sa intre. Pentru iertarea pe care trebuie sa o cerem, sa o cautam, sa o dam la randul nostru celor din jur si noua insine. Pentru liniste. Pentru impacare. Pentru sacrificiu. Pentru ce inseamna tot ce a facut pentru noi Iisus. Pentru un nou inceput. Pentru un maine curat. Pentru o varianta a noastra mai buna.

Opriti-va o clipa din toata nebunia asta, iesiti din ea si priviti in voi. Inca mai este timp pentru un "iarta-ma" pe care nu ati avut curajul sa-l spuneti. Pentru un "te-am iertat" pe care il asteapta altii de la voi. Pentru un "multumesc", un "te iubesc", un "contezi mai mult decat ai crede" care vor face diferenta. Pentru a pune ceva pe masa unor oameni care n-au stiut niciodata ce e aia o sarbatoare.

Suntem cu totii plamaditi din lumini si umbre. Unii ne traim fericirea, altii am invatat sa o simulam. Pentru unii "totul" e putin iar pentru altii "putinul" e suficient. Indiferent de care parte ne aflam, ne suntem datori noua sa cautam lumina. Si, dupa ce o gasim, sa le-o aratam si daruim altora.

Va doresc cat mai putine mesaje de grup, mai ales de genul celor care incep cu "fie ca". Va doresc sa fiti inconjurati de oameni dragi voua si sa va amintiti macar pentru o zi cine sunteti dincolo de masti, de zambete fortate, de camasi perfect calcate, de pantofi cu toc cui.
Va doresc sa va intre lumina in suflet prin fiecare crapatura facuta de timp, de dor, de durere, de oameni.
Amintiti-va de cei ce azi ne sunt ingeri si aprindeti o lumanare in plus. Pentru sufletul lor. Pentru sufletul vostru.

Paste Fericit!
Sa ne fie Lumina...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu