luni, 2 decembrie 2013

People helping people

 De cate ori ajutam pe cineva tindem sa credem ca am facut un bine. Pana la urma, asa si e. Ce ar trebui insa sa stim, sa ne recunoastem noua insine este ca, defapt, ne ajutam pe noi in primul rand si mai apoi pe ei.

E, cred, o idee venita din neputinta de a schimba realmente nedreptatile din jurul meu. Indiferent de natura lor. Motivul conteaza insa prea putin. Ce stiu inca de dinainte de a incepe demersurile este ca imi va iesi fix cum imi imaginez, daca nu, mult mai bine! Pentru asta am nevoie de voi, de voi toti!

Eu, ca multi altii, am ajuns intr-un punct al vietii in care, daca ma intrebi ce as vrea de Sarbatori, nu mi-as dori niciun lucru material. Nu imi lipseste nimic. As vrea Liniste. Si atat. Si as mai vrea sa stiu ca, undeva in lume, cineva zambeste datorita mie. Cineva crede in Mos Craciun. Cineva simte. Cineva.
Asa ca i-am cautat si i-am gasit. Pe acei copii care au alta notiune de "acasa". Sau de fericire, sau de multumire. Sau de speranta.
Proiectul meu e simplu. Nu va cer bani, va cer ceva mai important: timp. Timp sa va alegeti din dulapurile ce abia se mai inchid de cat de multe lucruri aveti in ele ceva pentru cei care nu au. Timp sa le impachetati frumos intr-o cutie. Timp sa scrieti un biletel pentru copilul care le va primi. Timp sa va pese. Timp sa schimbati ceva. Timp sa va faceti un bine. Voua, personal. Si mai apoi, lor.

Am crezut si cred in continuare ca sta in puterea noastra sa schimbam vietile celor din jurul nostru. Haideti, credeti si voi alaturi de mine! Va garantez, in noaptea in care cadourile vor ajunge la ei, vom adormi, si noi, si ei, cu altceva in suflet...
Eu una, abia astept...

De oamenii din jurul meu o sa ma agat singura, o sa le amintesc si reamintesc de cutia magica pe care trebuie sa mi-o aduca. Mi-ar prinde bine insa ca fiecare apropiat al meu sa-i spuna fiecarui apropiat de-al lui si tot asa...

O sa va tin la curent cu locul in care vor ajunge cadourile, cu povestea acelor copii, cu poze.

Give me your hand and I”ll hold it...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu