miercuri, 7 ianuarie 2015

Unii/ altii/ eu




Unii spun ca lumea e a celor care se trezesc devreme. Poate pentru ca nu sunt matinala, eu cred ca e a celor care se trezesc fericiti, indiferent de sursa fericirii lor.

Unii spun ca pentru a reusi in viata trebuie sa ai scopuri clare, sa nu te abati de la rigori, sa ai deadline-uri pe care, daca nu le poti respecta, sa le abandonezi, sa schimbi macazul. Eu cred ca trebuie sa ai un "crez" peste care sa nu treci, cateva principii solide, un om sau un loc care sa iti aminteasca cine esti in caz ca te pierzi, momente de abandonare si apoi, de regasire.

Unii spun ca deciziile importante trebuie sa fie luate cu calm, la rece, gandite, disecate. Eu cred ca trebuie sa existe un fel de balanta intre minte si inima si ca uneori, decat sa stai sa analizezi la infinit o situatie si sa te retina teama de esec, mai bine sa risti (si sa pierzi) decat sa te intrebi pentru tot restul vietii cum ar fi fost daca.

Unii spun ca dragostea adevarata exista doar in carti, in filme, in sms-uri. Ca tine 3 ani, ca trece prin stomac, ca nu exista pauze, plecari, reveniri. Ca lucrurile trebuie sa se intample in ordinea in care vin, ca 1+1 fac intotdeauna 2, ca daca iti apartine trupeste, sufletul ii poate zbura in oricate zari, ca un copil strica romantismul, ca banii nu aduc fericirea dar ca o cumpara, ca decat sa fii singur mai bine sa fii intr-o relatie, orice relatie.

Eu cred ca pana nu esti pus intr-o situatie, cel mai bine e sa nu te pronunti asupra a ceea ce ai face/nu ai face. Cred ca orgoliul, mandria, diferentele de orice fel, temerile ca nu o sa mearga, ca o sa doara, ca o sa se termine, nu au ce cauta intr-o iubire. Sunt de acord cu Dickens care zicea ca ne confectionam singuri lanturile care ne subjuga si cu Schweitzer care credea ca tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste. Mai cred ca trebuie sa luptam cu toate armele pe care le avem pentru a fi impacati cu noi si ca in calea dragostei, daca ea e adevarata, nu poate sta nimic, nici macar noi insine, ca timpul si spatiul au o alta dimensiune, ca doi oameni, daca sunt meniti sa fie impreuna, mereu vor gasi o cale. Ca nu exista nu pot, doar nu vreau. Ca cel mai bun lucru pe care un tata il poate face pentru copilul lui e sa ii iubeasca mama. Ca 1 plus 1 fac un infinit. Ca nu trebuie sa fug de demonii tai si ca nu trebuie sa fugi de demonii mei, ca demonii nostri doar impreuna pot trai.

Roads...

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu